top of page

10 Pasi despre cum sa incepi o afacere cu tururi virtuale 3D Matterport

Începerea unei afaceri bazate pe tururi virtuale Matterport este o oportunitate foarte bună pentru o primă afacere, în care experiența nu este importantă. Din acest articol vei afla care sunt cei 10 pași despre cum să începi o afacere cu tururi virtuale 3D Matterport, dar și informații despre echipamentul necesar și planul de afaceri.


10 Pași despre cum să începi o afacere cu tururi virtuale 3D Matterport

1. Informează-te despre tehnologia Matterport

Studiază cu atenție tehnologia Matterport, funcționalitățile sale și aplicațiile în diverse industrii (imobiliare, turism, evenimente, construcții etc.). Cunoașterea profundă a produsului va fi esențială pentru a oferi servicii de calitate pentru diverse domenii de activitate.


2. Alege nișele în care vei activa

Decide în ce industrie sau nișă dorești să te axezi. Acest lucru te va ajuta să îți definiești publicul țintă și să te concentrezi pe argumente, scrisori de vânzare și apeluri telefonice personalizate, cât mai axate pe domeniile alese.


3. Creează un plan de afaceri

Elaborează un plan de afaceri care să includă obiectivele, strategiile de marketing, structura de prețuri și bugetul inițial. Un plan solid te va ajuta să ai o direcție clară pentru afacerea ta.


4. Achiziționează echipamentul necesar

Echipamentul esențial pentru a începe o afacere de tururi virtuale Matterport include:

  • Camera Matterport: Este inima operaÈ›iunilor tale. Alege modelul de cameră potrivit pentru nevoile tale, luând în considerare rezoluÈ›ia, capacitatea de scanare È™i caracteristicile suplimentare pe care le oferă.

  • Trepied È™i accesorii: Asigură-te că ai un tripod stabil È™i ajustabil pentru a susÈ›ine camera în timpul scanărilor. De asemenea, ia în considerare alte accesorii utile, cum ar fi opritoare de uÈ™i È™i o geantă de transport.

  • Dispozitiv Mobil: VeÈ›i avea nevoie de un smartphone sau o tabletă compatibilă cu aplicaÈ›ia Matterport Capture pentru a controla È™i configura scanările. Cu cât este mai performant, cu atât va fi mai capabil să scaneze spaÈ›ii mai mari.

Echipa noastră este alături de tine în procesul de informare, achiziție și training. Alegem împreună echipamentul Matterport potrivit bugetului tău și te ajutăm să începi activitatea cu tururi virtuale 3D Matterport.


5. Stabilește prețurile corecte pentru tine

Determină prețurile pentru serviciile tale, ținând cont de complexitatea scanării, dimensiunea locației și orice servicii suplimentare oferite (editare, adnotări etc.). Trebuie să ții cont de planul de afaceri, amortizarea investiției și bugetul de marketing, dar și de prețurile din piață și concurență.


6. Exersează și învață procesul de scanare

Vizualizează tutoriale pe canalul de Youtube Matterport și învață cum vei realiza scanări 3D de calitate. Ne poți contacta și pe noi pentru sesiuni de training pentru obținerea celor mai bune tururi virtuale 3D.


7. Crează un portofoliu de clienți inițiali

Realizează tururi virtuale 3D în diverse locații, mai întâi la prețul de cost, sau gratuit la afacerile prietenilor. Acesta va fi esențial pentru a demonstra calitatea serviciilor tale potențialilor clienți. Dacă nu ai această posibilitate, Matterport Discover te va ajuta să găsești spații și domenii din întreaga lume, realizate cu același echipamament ca și al tău.


8. Creează un website și promoveză-ți afacere

Creează un website atractiv care să prezinte serviciile tale, portofoliul și informații despre scanare 3D și tururi virtuale Matterport. Promovează-ți afacerea pe rețelele sociale, în comunitatea locală și prin intermediul prietenilor. Impactul vizual este foarte important, astfel că recomandăm să mergeți la întâlniri unde să prezentați toate funcționalitățile și avantajele implementării unui tur virtual 3D Matterport.


9. Oferă servicii profesionale și personalizate

Asigură-te că oferi soluții personalizate în funcție de specificul fiecărui client. Fiind atent la cerințele și așteptările lor, vei reuși să obții proiectul, dar și un feedback pozitiv și să construiești o reputație solidă.


10. Monitorizează performanța și îmbunătățește-ți abilitățile:

Analizează feedback-ul clienților, monitorizează performanța financiară și caută întotdeauna modalități de a-ți îmbunătăți abilitățile și serviciile. Cu trecerea timpului, îți vei crea o reputație bună și vei atrage clienți recurenți care să își ofere proiecte lună de lună.


Urmărind cei 10 pasi despre cum sa incepi o afacere cu Matterport și investind în echipament de calitate, poți începe o afacere de succes bazată pe tehnologia Matterport și tururile virtuale 3D captivante. Contactează-ne și hai să discutăm despre alegerea echipamentului Matterport potrivit bugetului tău.

 

Cu peste 500 de proiecte vizuale și 350 de tururi virtuale 3D realizate în ultimii 5 ani, Scanbox.ro este printre cei mai vechi furnizori de servicii Matterport din România. Pe lângă serviciile de scanare 3D, compania oferă soluții vizuale în regim B2B (servicii foto, video, social media management, grafică etc.). Astfel, după 5 ani de activitate în promovarea și realizarea tururilor virtuale 3D Matterport,Scanbox.ro devine Oficial Matterport pentru România și Republica Moldova.

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page