top of page

Matterport - Poartă de intrare în Metaverse

În acest moment, este foarte clar: viitorul este virtual. Acum că ne-am obișnuit să ne derulăm online activitățile de serviciu, shopping, socializare și distracție, este greu să ne imaginăm viața fără aceste oportunități și resurse digitale. Dar cum ar fi dacă aplicațiile folosite pentru a derula aceste activități ar deveni mai bune, mai naturale și chiar mai distractive? Bun venit în Metaverse - o lume virtuală unică și captivantă, formată dintr-o rețea de spații virtuale 3D, dedicate interacțiunii sociale.

Până acum, aceste spații și locuri 3D au întâmpinat dificultăți în a-și confirma întregul potențial, dintr-un motiv simplu - logistica. Obiectele și peisajele trebuiau desenate și cartografiate manual, fiind un proces consumator de timp și extrem de costisitor. Astăzi, două progrese majore înlătură această barieră: inteligența artificială și copiile digitale ale locurilor reale.


Alături de inteligența artificială (cu care suntem deja familiarizați - vezi Siri, Alexa, Google Assistant etc.), copia digitală Matterport aduce un plus valoare Universului Metaverse prin transpunerea unor locații reale în spații virtuale, obținând cel mai precis model virtual 3D al unui loc real - fie că este o cameră, o sală de evenimente, o clădire întreagă sau un spațiu în aer liber, copiile digitale permit companiilor din diverse industrii să simplifice modul în care lucrează și să se conecteze virtual cu clienții și furnizorii lor. Datorită proiectului Meta AI realizat de Matterport Inc. și Facebook AI Research, orice spațiu digitalizat 3D va putea ajuta la construirea Metaversului, devenind mai rapid și mai robust cu fiecare tur virtual 3D Matterport realizat.


În concluzie, digitalizarea și interacțiunea virtuală sunt două lucruri pe care trebuie să le îmbrățișăm în viitorul apropiat. Dacă dorești ca locul în care îți desfășori activitatea să fie prezent în Metaverse, contactează-ne și hai să discutăm despre viitor - viitorul tău și al afacerii tale.









68 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page